[Trivia Heaven] What the f*ck do you think you're doing?

Ok, ova priča je prilično poznata, ali da se podsetimo: godine 2003., pred izlazak Madonninog devetog studijskog albuma "American Life" (uskoro će mu 10. rođendan!), pevačica i njen tim rešili su da spreče ilegalno skidanje materijala sa interneta. Šta su uradili?
Napravili su određeni broj pesama sličnog trajanja i veličine kao pesme s albuma i postavili ih na mnoge sajtove za deljenje faljova. Neke od pesama sadržale su samo Madonninu izgovorenu poruku "What the fuck do you think you're doing?", posle čega bi usledila tišina do kraja pesme.

Poslušajte i skinite poruku ispod:


Ali ali ali!
Jedan šaljivi haker rešio je da se osveti Madonni, pa je "oborio" njen zvanični sajt, uz poruku "This is what the fuck I think I'm doing...", nakon čega je okačio i linkove za download svih pesama sa albuma - pravih pesama.
Sajt nije povraćen čak 15 sati nakon napada. Huh!

11 komentara:

madfromistra said...

Po meni postoji nekakav dogovor između svih njih jer kako objasniti svo more izdanja piratskog karaktera koje se prodaje! Ebay, dućani...

bratic said...

Ja se samo sećam kad smo čekali profesionalni snimak "Reinvention Tour" od hakera i sličnih, koji su očigledno materijal dobili od menadžera naše gospođe. Sigurno ima nečeg. Ovo opisano je čista "osveta" nekog hakera koji je hteo da pokaže svoju moć, ali ovo za prodaju piratskih izdanja...mislim da tu ima istine.

bratic said...

Nevezano...gde mogu da skinem ovu sliku koja krasi naš sajt?

campos_girl said...

E'o: http://oi50.tinypic.com/14n1ef9.jpg
A za još Madonna magije: http://mymadonnaart.blogspot.com

(:

campos_girl said...

I da se nadovežem, naravno da se svi oni samo prave da su protiv piraterije, a što se tiče Re-Invention, mislim da je Guyu dosadilo da ga pitaju šta je sa DVD-jem, pa je u "promet" pustio snimak sa video-ekrana tokom koncerta u Lisabonu, da nas skine s grbače (:

U svakom slučaju, nekad se desi da čak ni Madonna all mighty ne može sve da kontroliše: setimo se leak-a GMAYL (;

Broken said...

Ali zar posle toga nije jos jedanput neko hakovao njen sajt? Cini mi se da su nakon izlaska Holivuda posetioci sajta bili pocastvovani saserom... ili to bese ms blaster :D

Epa ja sam "hakovao" ovaj sajt: desni klik > view background image> save as ;)

bratic said...

Hvala za sliku! :)
A za Reinvention je prava šteta što nije doživela da izađe na videlo. Još uvek mi nije jasno šta se tu tačno desilo...

Broken said...

@bratic: koliko se secam, nekome se nije svideo snimak... detalje ne znam :/

bratic said...

Pa njoj...kome drugo? Da se njoj svideo izbacila bi dvd po svaku cenu...

Broken said...

Zasto mi je ovo zazvucalo kao da si mi se bukvalno izdrao :p

Ako se secas njenog intervjua nakon izlaska dvd-a S&S tour gde je nezainteresovano rekla da ne zna ni kako izgleda dvd, ni ko ga je izdao...
I seti se koliko puta ju je Vorner ogranicavao u poslednjih osam godina trajanja ugovora (2000 - 2008.) pa ne bi ni bilo cudno da su oni odmahnuli rukom po pitanju ove turneje.
Da se samo ona pita za neke stvari, npr. Impressive Instant bi bio singl, HC album ne bi bio u onom Dzastin/Timba/Farel fazonu, samim tim ni Revolver ne bi imao Vejna za gosta u pesmi ;)

bratic said...

Ma jok...nije bilo dranja. :)
Dobro je da ih se onda otarasila. Videćemo kako će ubuduće biti...e, meni se desi da totalno zaboravim da HC album postoji :(

Sledeće Prethodno home